Digitaliseren / Vectoriseren

Borduurbestand

 • Punchen / Borduurbaar bestand
 • Vectoriseren
 • Logo digitaliseren?

Om een logo om te zetten naar een borduurbaar bestand is kennis van borduren en veel ervaring nodig.

Uw logo moet worden omgezet naar een borduurbestand voordat het geborduurd kan worden. Bij drukken kunt u een goed bestand aanleveren (minimaal 300dpi) en dat kan gebruikt worden voor de bedrukking. Bij borduren is dat net even anders. Uw logo moet “overgetrokken” worden en de borduurmachine moet worden “verteld”, welke steken waar moeten komen.

 

Ervaring en kennis is nodig omdat een borduurster weet hoe een stof reageert, hoe het logo het mooiste uitkomt. Bijvoorbeeld, wanneer er een bal geborduurd moet worden, moet deze rond worden. Dat klinkt logisch, maar veel borduurders krijgen dat niet voor elkaar. (bent u één van die borduurders, kijk dan even Marieke’s vlog. Ze legt het uit.)

 

En zo zijn er veel mogelijkheden en trucjes. De richting van het garen, de dichtheid van de steken, de ondersteken, het type steken etc. Dit is programmeren en kost afhankelijk van het logo meestal minimaal 1 uur, maar kan voor bijvoorbeeld een moeilijk wapen meerdere uren kosten.

 

Vragen & Antwoorden

m.b.t. kleding bedrukken

een vraag over bedrukken?

Wij hebben het antwoord.

Vraag en Antwoord op vragen over borduren, bedrukken, badges, patches, kleding en textiel

 

Hieronder vindt u de vragen en antwoorden over kleding / textiel bedrukken

Maar badges (zie hier) kunnen ook bedrukt worden.

1. Wat kost het omzetten naar borduurbestand?

 

Wij leveren voornamelijk b2b Wanneer wij op onze site over prijzen spreken is dit ex btw.
De prijs van het borduurwerk wordt niet bepaald door het aantal kleuren, zolang uw logo niet uit 13 of meer kleuren bestaat. Onze borduurmachines borduren met 13 naalden. Mocht uw logo / plaatje of tekst uit meer dan 13 kleurenbestaan, dan is er wel een meerprijs omdat daarvoor extra handelingen moeten worden uitgevoerd.

Tekst borduren

(b.v. een website of bedrijfsnaam) Standaard ttf. (word) font;

 • tot 10cm € 4,99,
 • tot 20cm € 7,99,
 • tot 25cm € 9,99
 • Bij tekst borduren komt er voor uw eerste opdracht € 12,50 aan startkosten bij. Bij een herhaalorder (dezelfde tekst) betaald u die kosten niet meer.

Maar is uw tekst geen standaard font dan moeten wij het omzetten naar borduurbaar bestand en dus digitaliseren. (punchen). Dan is uw tekst een logo.

 

Logo borduren.

U logo of plaatje moet omgezet worden naar een borduurbaar bestand. Dat heet punchen en dat kost tijd. Hoeveel tijd is afhankelijk van uw logo.

 • kleine logo’s (tot +/- 12cm) kunnen wij in ongeveer een uur punchen en komt daarmee op € 29,95
 • grotere logo’s (tot +/- 26,5cm) zit al snel op 2 Γ  3 uur en komt daardoor op € 39,95
 • borst logo (tot +/- 12 cm) samen met een rug logo (+/- 26,5 cm) van hetzelfde logo komt op € 43,50
 • gedetailleerde, moeilijke logo’s als familie wapens, of zeer gedetailleerde doodskopen of rug patches van motorclubs e.d. kunnen wij alleen op basis van offerte een prijs geven. Die kunnen zomaar een hele dag in beslag nemen of zelfs meer.

Logokosten zijn eenmalig. Voor herhaalorders betaald u die kosten uiteraard niet nog een keer. Wij bewaren het bestand en kunnen het bij een volgende order weer gebruiken.

 

Borduren van uw logo / plaatje

Het ene logo van bijvoorbeeld 10cm bij 10cm kan goedkoper zijn dan het andere omdat er minder steken in zitten. Een vol geborduurd logo van 10 bij 10 zit nu eenmaal meer steken dan een rechthoek van 10 x 10 met een paar gekleurde lijnen welke voor 25% geborduurd is Ook moeilijker steken, de ondersteken, schaduwen en andere technieken beΓ―nvloed de productie tijd en daardoor ook de prijs. Vandaar dat wij voor het borduren van een logo/plaatje altijd een offerte moeten maken en dus het logo/plaatje moeten ontvangen.

2. Hoe lang duurt het voordat mijn bestand is omgezet?

 

 

Uiteraard gelden de levertijden hieronder alleen als wij alle informatie en bestanden welke voor de order van belang zijn, door ons zijn ontvangen.

 • Soms is spoed mogelijk. Geef gewoon even aan wanneer u het uiterlijk in huis wilt hebben. Indien spoed tussen de lopende orders door niet mogelijk is, maar u heeft toch haast, is het mogelijk dat wij er op overwerken. Helaas werken onze medewerkers niet voor niets. Daarom moeten wij in dat geval 20% toeslag rekenen. Uiteraard altijd in overleg met u.
 • Sublimatie badges over het algemeen een week na uw akkoord voor de order.
 • Borduren in Nederland 6 tot 10 werkdagen na akkoord
 • Borduren of weven in het atelier in China of Pakistan (grote aantallen en weef badges) +/- 3 weken na uw akkoord voor de digitale proef
 • Bedrukken van kleding / textiel tot 50 stuks 6 tot 10 werkdagen na uw akkoord voor de order. Grotere aantallen in overleg

U wordt via ons systeem, keurig op de hoogte gehouden van het reilen en zijlen van uw opdracht.

3. Punchen jullie ook voor collega's en hobby borduurders?

 

 

Wij leveren voornamelijk b2b en zijn een groothandel. Des al niet te min kunt u bij ons in kleine aantallen bestellen. In het geval van drukken is dat in sommige gevallen ook per stuk mogelijk. Bij borduren helaas niet. Wij borduren met 4 kopen tegelijk. Wij kunnen evt. 2 logo’s links en 2 logo’s rechts borduren. Maar als wij slechts 1 kop laten borduren staat 1 kop niets te doen en dat kost geld. Het kan wel, maar u betaald dan toch voor 2 stuks zoals u zult begrijpen. Dus;

 • Borduren van kleding of textiel minimaal 2 stuks
4. In welke bestandsoort moet ik mijn logo aanleveren?

 

Borduren

staat kwalitatief op nummer 1 omdat borduurgaren over het algemeen van betere kwaliteit is en hogere eigenschappen heeft (kan tegen kookwas en tegen bleken) dan de kleding of textiel waar het op geborduurd wordt. Na jaren is vaak het borduurwerk nog mooi terwijl de kleding “op” is.

Bij borduren wordt met garen het logo, plaatje of de tekst op de kleding, textiel of badge materiaal gemaakt doordat het garen met een naald door deze kleding of textiel heen gaat.

voorbeeld plaatje volgt

Voordelen van borduren;

 • Extreem duurzaam
 • Luxe uitstraling
 • Blijft langer goed (ook na wassen en drogen) dan bedrukken
 • Kan op hoge temperaturen gewassen worden

Nadelen van borduren;

 • gedetailleerde of zeer kleine tekst (+/- kleiner dan 5mm) is niet duidelijk
 • extreem grote borduursels zijn vaak kostbaar
 • extreem grote borduursels worden vaak een hard plakkaat

Weven

(alleen badges)

bla bla bla

voorbeeld plaatje volgt

Voordelen van weven;

Nadelen van weven;


Bedrukken

bla bla bla

voorbeeld plaatje volgt

Voordelen van bedrukken;

Nadelen van bedrukken;


 

Alles begint met de belangrijkste vraag;.

β€œWat vindt u het mooiste?”

En daarna gaan we trechteren;

 • Is uw logo geschikt voor de techniek die u het mooiste vindt?
 • moet het op polyester, katoen, een menging van beide,
 • heeft uw logo of tekst veel detail,
 • moet het in de kookwas kunnen

DAT HELPT NIET MENSEN VAN De Borduurshop BV!

Nu is het alleen maar moeilijker geworden.

Maar daarom zijn wij er toch? Als u ons van voldoende informatie voorziet, kunnen wij adviseren.

CONTACT

5. Wat is bedrukken

9. Kun je alles bedrukken?

 

 

Ja…., maar…..;

Tegenwoordig is de lijm die wordt gebruikt een duurzame lijm. Dat is natuurlijk fantastisch. Maar duurzame lijm is niet meer zo sterk als de lijm die vroeger werd gebruikt. En dat is dan weer jammer. U kunt de badges met een strijkbout vastzetten. Afhankelijk van het materiaal waar ze op vastgezet worden, zal het ook ……

10. Hoeveel kleuren kun je bedrukken?

 

 

Wij kunnen alles in huis produceren. Wij borduren zelf, wij drukken zelf (sublimeren, laserprint, DTF, Flex, zeefdruktransfers)

Echter zodra de aantallen groter worden is Nederland helaas niet meer het land om te produceren. Nederland wordt dan te duur. Vandaar dat wij grote aantallen produceren in Polen, TsjechiΓ«, Pakistan en China. Afhankelijk van het product. Tegenwoordig is het eenvoudig om bijvoorbeeld borduur of drukbestanden in Nederland te maken en vervolgens in het atelier in China, of Pakistan te laten borduren of drukken. Daar wordt met dezelfde software en machines gewerkt zodat wij altijd dezelfde kwaliteit voor grote alsmede kleine aantallen kunnen garanderen.

U doet natuurlijk zaken met ons in Nederland. Wij staan ingeschreven bij de Nederlandse kamer van koophandel en hebben een Nederlands btw nummer. U doet zaken in het Nederlands. (of wanneer u dat wenst in het Engels, Duits of Frans) Wij leveren volgens Nederlandse/Europese wetgeving en geven ook garantie volgens de Nederlandse/Europese wet. Ongeacht of de producten door ons in Nederland of in Polen, TsjechiΓ«, Pakistan of China worden gemaakt. Wij hebben de verantwoordelijkheid voor het produceren. Want ons vak is echt een vak en kennis en ervaring is van zeer groot belang. U loopt dus absoluut geen risico.

Contact / Offerte

BELANGRIJK!

Om u snel en goed van dienst te zijn is het belangrijk dat u ons van zoveel mogelijk relevante informatie voorziet over uw kleding, textiel, de badges, het bedrukken, het borduren of andere zaken waar u contact over wilt opnemen.
Dan kunnen wij u vaak met 1 mail al helpen en uw vragen beantwoorden of een goede offerte uitbrengen en hebben wij geen vragen meer voor u. Dat bespoedigt het traject.
 • Is uw logo nog een concept logo en gaat het nog wijzigen?
 • Wilt u andere kleuren dan in uw plaatje?
 • Moet een tekst later nog anders worden?
 • enz…..

Achteraf iets wijzigen is vaak wel mogelijk, maar kan soms extra kosten met zich meebrengen.

Teleurstellingen worden voorkomen door goede communicatie. Informeer ons daarom zo goed mogelijk.

Denk b.v. aan;

 • Logo, plaatje of tekst
 • Weet u de aantallen / maten?
 • Bedrukken voorzijde, achterzijde, mouw, borst o.i.d?
 • Moeten wij rekening houden met waterdichtheid, brandveiligheid, ESD, kookwas of bleken?
 • Andere specifieke wensen?

Hieronder vindt u het contact formulier specifiek voor borduren. (algemeen contact hier) U zit uiteraard nergens aan vast. Informatie of een offerte is natuurlijk gratis en vrijblijvend.

 

  meerdere opties mogelijk
  meerder opties mogelijk
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpeg, tiff, psd, eps, svg, cdr, cmx, ai, pdf, svg, gif, bmp, png, jpg, dxf.
 • (evt. kunt u de font ook hierboven uploaden)
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

of een

OFFERTE MET DE DESIGN TOOL

U kunt via onderstaande module een shirt, polo, overhemd, hoody, cap o.i.d., uitzoeken en met uw logo of tekst personaliseren. Op die wijze kunt u ons laten zien wat uw wensen zijn. En een offerte aanvragen. Wij hebben dan alles wat wij nodig hebben om u een goede offerte te kunnen geven.

Maar u kunt ook gewoon hierboven met het mail formulier een offerte aanvragen of een vraag stellen. Dat is wellicht iets eenvoudiger om uw wensen duidelijk te maken.

SORRY. DE TOOL WERKT NOG NIET
Wordt momenteel gebouwd. Voor nu nog even het CONTACT formulier of de "AFSPRAAK" module gebruiken



Virulyweg 29 D

7602RG Almelo



Ma. t/m Do. 9:00 - 17:00

Vr. 9:00 - 12:00

ξƒœ

Pauze van 12.30 tot 13.00



infoat tekendeborduurshop.nl

ξ₯

Whatsapp (alleen tekst)

(31)(0)613 048 399



Chat: paarse knop links onder



Tel. (31)(0)546 657 760




Belangrijke nummers

K.v.k.: 56809743
Vestigingsnr: 000026321734
Btw:: NL8523.12.386B01
Eori:: NL852312386
Duns: 490886190
Iban: NL24BUNQ2041391502
Bic/Swift: BUNQNL2A

google-review-de-borduurshop-borduren-bedrukken-patches-badges
borduren-bedrukken-badges-patches-Erkend-Leerbedrijf